Nikon Coolpix W150 je novi pustolovski kompaktni fotoaparat, odporen proti vdoru vode in prahu, udarcem ter nizkim temperaturam. Fotoaparat je nadvse preprost za uporabo, pa naj gre za zasnežene pokrajine ali poNikon Coolpix W150 je novi pustolovski kompaktni fotoaparat, odporen proti vdoru vode in prahu, udarcem ter nizkim temperaturam. Fotoaparat je nadvse preprost za uporabo, pa naj gre za zasnežene pokrajine ali podvodne prizore, z njim pa lahko odlične fotografije in videoposnetke posname prav vsak. Na voljo je v živahni paleti raznolikih barv.

Način podvodnega prepoznavanja obrazov zagotavlja uspešne posnetke v bazenih ali pri potopih do globine 10 metrov. Ker je fotoaparat odporen tudi proti udarcem pri padcih z višine do 1,8 metra, lahko prenese tudi precej grobo ravnanje in marsikatero nerodnost na družinskih počitnicah ali zabavi. Nikonovo tipalo CMOS in natančen objektiv Nikkor s 3-kratnim optičnim zoomom zagotavljata ostre posnetke. Poseben gumb za aktivacijo videoosnemanja pa poenostavlja preklop iz fotografskega načina neposredno na videosnemanje v polni visoki ločljivosti s stereo zvokom.

Zabavne funkcije vključujejo vrsto fotografskih učinkov v fotoaparatu in interaktivni meni, posebej prilagojen za otroke. Vklopite ga in uporabniki bodo lahko fotografijam pripeli glasovna sporočila, aktivirali igrive pozdravne zaslone, animirali diaprojekcije in drugo. Za varnost fotoaparata poskrbi vodoodporna dodatna oprema, kot je Nikonov dobro vidni plavajoči pas. SnapBridge poenostavi deljenje fotografij prek pametnih naprav, prek zaslona OLED pa lahko hitro preverite nastavitve zaslonke, razdalje ostrenja, goriščne razdalje in globinske ostrine.

Nikon Coolpix W150 bo na voljo od 30. maja v beli, modri ali oranžni barvi ter z motivom rož ali letovišča po priporočeni prodajni ceni 169 evrov.