Lenovo ponosno predstavlja novega člana družine prenosnikov X1, ThinkPad™ X1 Nano. Najtanjši ThinkPad doslej tehta vsega 907 gramov  in premika mejnike zmogljivosti in funkcionalnosti neverjetno lahkih računalnikov.

Gre za prvi Thinkpad na platformi Intel® Evo™, ki ga poganja 11. generacija procesorjev Intel® Core™. X1 Nano prinaša izjemne zmogljivosti in inteligenco, hkrati pa ga odlikuje odlična avtonomija baterije. Za vrhunsko sliko skrbi 13-palčni zaslon ločljivosti 2K z razmerjem stranic 16 : 10 in tankimi robovi, zvočno podobo pa dopolnjujejo štirje zvočniki in štirje 360-stopinjski mikrofoni. Za res potopno uporabniško izkušnjo X1 Nano podpira še tehnologiji Dolby Vision in Dolby Atmos®. Brezžična povezljivost WiFi 6 in opcijski modem za omrežja 5G prinašata vrhunske brezžične hitrosti in možnost stalne povezljivosti in sodelovanja za nove hibridne oblike dela.

Lenovo je danes najavil tudi, da že sprejema naročila za prvi prepogljivi računalnik na svetu, ThinkPad X1 Fold. Vrhunec inženirskih inovacij X1 Fold ponuja revolucionarno mešanico prenosljivosti in vsestranskosti, ki opredeljuje novo računalniško kategorijo, ki jo omogočajo procesorji Intel® Core™ s tehnologijo Intel® Hybrid – ta izhaja iz Intelovega programa inovacij Project Athena. Gre za združevanje znanih funkcij, ki jih vsi poznamo iz pametnih telefonov, tabličnih računalnikov in prenosnikov, v eno prepogljivo računalniško napravo, ki bo za vedno preoblikovala vaš način dela, igranja, ustvarjanja in povezovanja. Z opcijskim modemom 5G ste lahko prepričani, da bo vaša povezava vedno zmogljiva in varna, kjerkoli že ste, prav tako pa boste varnejši po zaslugi varnostnih rešitev ThinkShield. Če želite izvedeti več o tem, kako je ThinkPad X1 Fold ustvaril novo kategorijo naprav, si preberite naslednji članek: A Game Changing Category

Najlažji ThinkPad doslej

S težo, nižjo od kilograma, je ThinkPad X1 Nano najlažji ThinkPad doslej. Hkrati je eden najbolj celovitih ultra prenosnih računalnikov, saj združuje odlične zmogljivosti, vrhunski zaslon, zvok in varnostne funkcije.

  • Opremljen z 11. generacijo procesorjev Intel® Core™ do modela i7 z Intel® Iris® Xe grafiko, X1 Nano premore najboljše procesorje za tanke in lahke prenosnike, ki omogočajo do 2,7-krat hitrejše ustvarjanje vsebin, do 20 % hitrejšo pisarniško produktivnost in več kot dvakrat zmogljivejšo grafiko ob sočasnem deljenju pretočne slike v primerjavi s konkurenčnimi izdelki.
  • Thunderbolt™ 4 ponuja hitro povezavo za polnjenje naprav, prenos slike na monitorje, prenašanje podatkov in povezovanje številnih zunanjih naprav.
  • X1 Nano je prvi ThinkPad, ki premore biometrične varnostne funkcije ThinkShield, nadgrajene z umetno inteligenco. Premore nove sisteme prepoznave govora in prisotnosti človeka, ki omogočajo prijavo brez dotika in zaklep naprave, ko se uporabnik oddalji od nje.
  • X1 Nano ima lahko naložen operacijski sistem Windows 10 Pro ali Ubuntu® Linux®, za napredno povezljivost pa je lahko opremljen z modemom za omrežja 5G.
  • 13-palčni zaslon Dolby Vision 2K z razmerjem stranic 16 : 10 nudi razkošno delovno površino in 100 % pokritost barvnega spektra sRGB, odlikujeta pa ga čista slika in natančen prikaz barv. Na voljo je tudi v različici, ki podpira občutljivost na dotik.
  • Zvočniški sistem premore štiri zvočnike, podprte s tehnologijo Dolby Atmos za predvajanje potopnega zvoka, v kombinaciji s štirimi 360-stopinjskimi mikrofoni pa zagotavlja jasne in odlično slišne avdio in video klice.

Ultra nizka teža, izjemni zaslon, vrhunski zvok in na prihodnost pripravljena povezljivost pomenijo, da je ThinkPad X1 Nano idealen prenosnik za hibridna delovna okolja. Inženirska mojstrovina X1 Fold pa ustvarja novo kategorijo računalnikov in bo za vedno spremenila naše dojemanje in rabo teh naprav.

Velik zasuk v svetu osebnih računalnikov

Razvijali smo ga pet let, zato je ThinkPad X1 Fold prvi svoje vrste in ustvarja novo kategorijo osebnih računalnikov, ki bodo premikali meje in na novo določili naše interakcije s tehnologijo. Majhen za nošenje, velik po uporabnosti. ThinkPad X1 Fold se prilagodi delu na daljavo, doma ali v pisarni, saj podpira hibridne poslovne modele, s svojimi prelomnimi inovacijami pa skrbi, da bodo ustvarjalnost, sodelovanje in zabava dosegle nove mejnike. Prenosnik namreč brezšivno prehaja med posameznimi potrebami uporabnika.

ThinkPad X1 Fold je na voljo za naročilo, vključno z dodatno opremo, kot so tipkovnica Bluetooth Mini Fold Keyboard, ki jo je mogoče shraniti in brezžično polniti v računalniku; pero Lenovo Mod Pen, s katerim si lahko uporabniki zapisujejo, beležijo ali podpisujejo pravne dokumente; in stojalo Lenovo Easel Stand za enostavno postavitev računalnika v pokončen ali ležeč položaj.

“Navdušeni smo, da lahko uporabnikom ponudimo kar dve neverjetni napravi, ki bosta preoblikovali uporabniško izkušnjo med delom od doma, v pisarni in povsod vmes,“ je povedal vodja oddelka potrošniških računalnikov in pametnih naprav v Lenovu Christian Teismann in dodal: “Ponosni smo na to, da uporabnikom nudimo pionirsko izkušnjo avdio/video zaslona, stalno povezljivost 5G, ultra lahke in ultra mobilne naprave za nov hibridni delovni svet.”

“Naše sodelovanje in soustvarjanje z družbo Lenovo smo še nadgradili z novimi inovacijami in uporabniškimi izkušnjami,” je dejal vodja oddelka osebnih računalnikov in podpredsednik korporacije Intel Gregory Bryant in dodal: “ThinkPad X1 Nano in ThinkPad X1 Fold sta del inovacijskega programa Project Athena, ki si prizadeva ustvariti kar najboljše prenosnike in uporabniške izkušnje. ”

Nadzor in upravljanje računalnikov Lenovo – za končne uporabnike in skrbnike IT

Vsi izdelki blagovne znamke Think imajo naloženo programsko opremo Vantage, ki bo to jesen deležna pomembne nadgradnje. Commercial Vantage 1.2 je aplikacija na strani odjemalca, zasnovana za poslovne stranke, ki končnim uporabnikom ne samo olajša posodabljanje in nastavitev strojne opreme, temveč ponuja tudi nadzor, posebej za skrbnike IT, zadolžene za upravljanje s floto naprav v podjetju. Nova različica je pol manjša za namestitev, vmesnik pa poenostavljen, tako da je funkcije lažje in hitro odkriti.

V današnjem svetu, za katerega so vse bolj značilne razpršene in oddaljene ekipe sodelavcev, Commercial Vantage podpira uporabnika, kjerkoli je, in mu omogoča, da prilagodi delovanje baterije, mikrofona, zaslona in kamere za optimalno avdiovizualno izkušnjo. Zagotavlja tudi dodatno varnost z odkrivanjem nezaupljivih omrežij WiFi in avtomatizacijo posodobitev BIOS-a in vdelane programske opreme, s čimer zagotavlja, da so naprave bolje zaščitene pred novimi grožnjami. Za končne uporabnike so sistemske posodobitve oddaljene le en klik in ne zahtevajo posredovanja oddelka za informatiko. Boljša uporabniška izkušnja ne ogroža upravljanja IT. S storitvijo Commercial Vantage lahko skrbniki IT ohranijo nadzor nad vsemi napravami Lenovo v IT-okolju in se odločijo, kdaj naj Vantage preveri in namesti posodobitve. V novi različici so dodani vgrajeni skrbniški kontrolniki, ki omogočajo oddaljeno izvajanje in nadzor nad izkušnjo posodobitve sistema, s čimer je zagotovljeno posodabljanje naprav kljub temu, da osebje IT nima fizičnega dostopa do naprave.

Cene in dobavljivost

ThinkPad X1 Fold z Windows 10 je na voljo za naročilo. ThinkPad X1 Nano bo predvidoma naprodaj v zadnjem četrtletju leta 2020, takrat pa bodo znane tudi njegove cene. Commercial Vantage različica 1.2 bo na voljo 13. oktobra in bo vključena na vseh novih Think računalnikih brez doplačila. Na omenjeni datum jo bodo s trgovine Microsoft store ali strani Lenovo podpora na računalnike lahko prenesli in namestili vsi lastniki računalnikov Think.