Lenovo je najavil nove člane družine ThinkPad: T495, T495s in X395. Ti novi prenosniki, ki poganjajo operacijski sistem Windows 10, so opremljeni z drugo generacijo mobilnih procesorjev AMD Ryzen do modela 7 PRO, opremljenih z grafiko Radeon Vega. Novi tanki in lahki prenosniki iz družin ThinkPad T in X prinašajo izjemno mobilnost.

ThinkPad uživa zaupanje uporabnikov, ki prisegajo na inženirsko zasnovo. Dva prenosnika sta lažja od 1,35 kg, zato poslovnim uporabnikom zagotavljata izjemno mobilno izkušnjo, ki jo zahteva sodoben poslovni svet, hkrati pa zagotavljata izjemno varnost, zmogljivosti, upravljanje in trpežnost. Novinci so torej v vseh pogledih čistokrvni predstavniki družine računalnikov Think, ki uporabnikom zagotavlja le najboljšo izkušnjo.

Povečana zmogljivost baterije dodaja kar do štiri ure dodatne avtonomije z enim polnjenjem1, pa tudi zmogljivosti so izboljšane do 18 odstotkov2 v primerjavi s prejšnjo generacijo. Novi prenosniki iz družin T in X so brezkompromisne naprave tudi z vidika strojne varnosti in upravljanja.

“Novi zastavonoše iz družin ThinkPad T in X imajo prvič vgrajene AMD-jeve procesorje, ki uporabnikom prinašajo številne koristi,” je povedal podpredsednik oddelka Commercial Product v Lenovo Intelligent Devices Group Jerry Paradise in dodal: “Ti ultratanki prenosniki uporabnikom zagotavljajo premijsko uporabniško izkušnjo in prvorazredno računalništvo.”

Nove funkcije za spreminjajoči se svet

Razvoj delovnih mest in uporabniki zahtevajo pametnejše in varnejše naprave. Prenosnik je pogosto osrednja naprava zaposlenih. Ne glede na to, ali prenosnik zaposleni uporablja v pisarni ali na poti, si želi odličnih zmogljivosti, prav te pa zagotavlja druga generacija mobilnih procesorjev Ryzen 7 PRO z grafiko Radeon Vega Graphics. Ti procesorji zagotavljajo boljšo produktivnost in večpredstavnost, so bolj energijsko učinkoviti, skratka zagotavljajo izjemno uporabniško izkušnjo. Opremljeni s tehnologijo Radeon FreeSync,3 uporabnikom prikazujejo izjemno kakovostno in tekočo sliko brez trzanja in trganja – kar je idealno za ogled video posnetkov, prezentacij ali občasno igranje računalniških iger.

Vojaškim preizkusom po standardu Mil-Spec, ki jih prestanejo prenosniki ThinkPad, smo dodali še dodaten postopek za preverjanje sile G ob padcu (4), zato veljajo novi prenosniki za izjemno trpežne in bodo kos tudi kakšni neprevidnosti, ki se lahko zgodi ob delu. To ob drugih k uporabniku usmerjenih funkcijah dokazuje, zakaj so prenosniki ThinkPad vodilni na področju preobrazbe delovnih mest in omogočanja pametnejšega poslovanja.

Superiorna slika in zvok

Uživajte v svetlejši in čistejši sliki brez, da bi za to žrtvovali avtonomijo baterije, trpežnost ali pa vitkost prenosnika. Prenosniki, opremljeni s procesorji AMD, imajo vgrajen 14-palčni zaslon polne visoke ločljivosti (Full HD, 1920×1080 pik) s svetilnostjo 400 cd/m2, ki poskrbi, da so besedilo, ikone in druge podrobnosti jasno vidne tudi v zatemnjenih okoljih in ob nastavitvah varčevanja z energijo (v primerjavi s podobno velikimi prenosniki). V kombinaciji z osvetljeno legendarno ThinkPad tipkovnico uporabniki uživajo v izjemni kakovosti slike in udobju gledanja nanjo z daljše ali krajše razdalje.

Konferenčni klici ne bodo trpeli za slabo kakovostjo zvoka in popačenji ali motnjami/šumi iz ozadja, saj so novi ThinkPadi opremljeni s parom zmogljivih mikrofonov, ki imajo izboljšano zajemanje prostorskega zvoka (360°). Slednje se posebej dobro izkaže pri klicih in konferencah, ko je uporabnik v hrupnih okoljih. Prenosniki so opremljeni tudi z vmesnikom za priklop razširitvene postaje, ki omogoča nagib prenosnika pod skoraj vsemi mogočimi koti in tako še izboljša povezljivost, stabilnost in trpežnost.

Pametnejše varnostne rešitve

Uživajte v zasebnosti s pomočjo zaslonke ThinkShutter, ki je integrirana v spletno kamero in fizično pokrije njeno lečo ter tako uporabnika zaščiti pred morebitnimi radovednimi pogledi. Za dodaten nivo varnosti je na voljo dodatek v obliki filtra ThinkPad PrivacyGuard, ki ščiti pred neželenimi pogledi na zaslon s strani. Uporabniki, ki bi radi bili obveščeni o tem, ali kdo v njihov zaslon gleda izza njihovega hrbta, pa bodo navdušeni nad funkcijo ThinkPad PrivacyAlert, ki bo tudi samodejno vklopila filter PrivacyGuard. Edinstvena varnostna rešitev, ki jo premorejo le prenosniki, opremljeni z drugo generacijo procesorjev Ryzen PRO, je AMD Memory Guard, ki ščiti pred napadi na prenosnik še pred zagonom operacijskega sistema v primeru, ko napadalec pridobi fizični dostop do prenosnika. AMD Memory Guard ponuja zaščito pomnilnika, ki je neodvisna od operacijskega sistema in aplikacij, deluje pa v realnem času.

Vse omenjene funkcije in številne druge poskrbijo, da je nova družina prenosnikov ThinkPad ena najvarnejših na trgu. Platforma Lenovo ThinkShield ščiti pred izgubo podatkov, naprave in identitete, ki sicer podjetja po svetu vsako leto stanejo več milijonov evrov. Lenovova rešitev je cenovno učinkovita, zanesljiva in v kombinaciji z vgrajenimi varnostnimi mehanizmi ščiti poslovna okolja podjetij.

Novi inženirsko navdahnjeni ThinkPadi z AMD-jevimi procesorji dokazujejo, da je moč še izboljšati delovna mesta in delati pametneje in bolj učinkovito. Več informacij o družini računalnikov Think najdete na povezavi www.lenovo.com/think.

V regiji EMEA bodo naprodaj naslednji izdelki:

  • ThinkPad T495 (14-inch) bo naprodaj od junija, cene se bodo začele pri 899 evrih.
  • ThinkPad T495s (14-inch) bo naprodaj od junija, cene se bodo začele pri 999 evrih.
  • ThinkPad X395 (13-inch) bo naprodaj od junija, cene se bodo začele pri 949 evrih.