Obiščite Zlati polž in spoznajte, kaj vse vam lahko ponudimo. Danes začenjamo serijo prispevkov o turističnih znamenitosti Višnje Gore z okolico.

Berryshka destilarna in čokoladnica

Zametki zgodbe o Berryshki segajo v sedemnajsto stoletje, prava družinska stvaritev pa se je začela pred približno 30 leti. Na področju vrhunskih žganih pijač, likerjev pisanih okusov Premium kakovosti in ročno izdelanih čokolad prefinjenih in elegantnih oblik, sledijo najnovejšim trendom in neprestano odkrivajo nove okuse. Vabljeni v vasico Obrh pri Dolenjskih Toplicah na vodene oglede ene najstarejših slovenskih destilarn z degustacijo žganic in sadnih likerjev ter ročno izdelanih čokolad in pralin. Ali pa v BerryBar na robu kočevskega gozda na božanske sladice in opojne koktajle. www.berryshka.com

Gozdna učna pot

Gozdna učna pot vodi po približno 6 kilometrov dolgi prvi polovici Jurčičeve poti, to je od Višnje Gore (400 metrov nadmorske višine) do cerkve Sv. Duha na Polževem (630 metrov nadmorske višine). Pot se blago vzpenja, zato nam ob zmerno hitri hoji ostaja dovolj sape za občudovanje okolice. Gozd se prepleta s travniki in sadovnjaki. Mešanje naravne in kulturne krajine botruje izredni pestrosti drevesnih, grmovnih in zeliščnih vrst, mahov, gliv in lišajev. Vsak korak nam predstavi nov pogled, pri čemer nam je v pomoč in poduk ob poti postavljenih 26 informativnih tabel.