Lexmark je izdal novo različico programske opreme za upravljanje tiskalniškega okolja Markvision Enterprise (MVE). Programska oprema MVE 4.0 je Lexmarkovim strankam na voljo brezplačno, vključuje pa tudi funkcionalnost univerzalne konfiguracije naprav, ki uporabnikom omogoča hitro in enostavno ustvarjanje konfiguracij, ki veljajo za vse Lexmarkove modele*, ter jih je moč hitro namestiti na tisoče omrežnih tiskalnikov in večopravilnih naprav.

»Podjetja iščejo načine za povečanje varnosti svojih okolij ob hkratnem zmanjšanju obremenitev zaposlenih v oddelku IT. Rešitev za upravljanje tiskalniškega okolja Markvision Enterprise smo nadgradili ob upoštevanju teh potreb,” je povedal višji podpredsednik in glavni komercialni direktor Lexmarka Brock Saladin in dodal: »MVE 4.0 vključuje izboljšave uporabnosti in varnosti, kar olajša upravljanje celotne flote omrežnih tiskalnikov in večfunkcijskih naprav. Napreden nabor orodij je enostaven za uporabo in skrbnikom olajša konfiguracijo nastavitev naprav in posodobitev varnostnih politik. Vse to lahko postorijo z enim orodjem.«

Ključna komponenta Lexmarkovega pristopa varne zasnove (ang. Secure by Design) narekuje stalno skrb za varnost in zaščito podatkov.

MVE 4.0 je zasnovan tako, da zagotavlja optimalno zaščito za vse naprave v omrežju. Nova funkcija univerzalne konfiguracije omogoča skrbnikom, da ustvarijo eno samo konfiguracijo in jo uporabijo za katerikoli Lexmarkov model, tudi za starejše modele naprav*, s čimer skrajšajo čas začetne nastavitve in tekočega vzdrževanja konfiguracij tiskalniških naprav. Skrbniki lahko ustvarijo osnovno varnostno konfiguracijo in jo uporabijo za katerokoli novo napravo, ki se pojavi v omrežju, ne da bi določili, katere modele je mogoče dodati.

MVE 4.0 poenostavlja ali odpravlja ročne naloge zaposlenih v IT, na primer posodabljanje vdelane programske opreme, konfiguriranje nastavitev naprave in rabo varnostnih potrdil. Za organizacije, ki želijo večjo prepoznavnost in odgovornost, MVE 4.0 ponuja tudi ciljno in podrobno poročanje o statistiki naprav.

»Strankam z veseljem ponudimo MVE 4.0. Ta uporabniku prijazna rešitev za upravljanje tiskalniškega okolja omogoča enostavno izboljšanje skladnosti ter varnosti poslovanja in zmanjšuje obremenitve IT-osebja,« je dodal Saladin.

Lexmarkove stranke lahko programsko rešitev MVE 4.0 prenesejo s te povezave.