Nikon je objavil tudi novo programsko posodobitev (firmware) za Nikonove brezzrcalne fotoaparate serije Z in sicer različico 2.0 za Nikon Z 50 in verzijo 3.10 za Nikona Z 6 in Z 7. Posodobitev vključuje dodano podporo za telekonverterje, izboljšave AF z zaznavanjem živali ter nekaj manjših popravkov.

Funkcija prepoznavanja in samodejnega zaznavanja očes živali fotografu omogoča, da se bolj osredotoči na interakcijo s psi in mačkami ter kadriranju, namesto da bi se ukvarjal z iskanjem idealne izostritve. Ko zazna več obrazov ali oči psov in mačk, lahko fotograf z levim in desnim smernim gumbom izbere želeno oko. Pri videosnemanju se prepoznavajo zgolj glave oz. obrazi živali, medtem ko pri fotografiranju naprednejše zmogljivosti zaznavajo tudi očesa.

Posodobitev vključuje tudi izboljšano sledenje predmetu oz. motivu med fotografiranjem v neprekinjenem AF načinu AF-C. Fotoaparat sledi motivu, ko je sprožilec pritisnjen na polovico in se konča, ko uporabnik s prstom odstrani gumb. Delovanje se je izboljšalo na način, da se izbrana točka AF vrne na prvotni položaj, kjer je bila pred začetkom sledenja predmeta.

Posodobitve vseh treh fotoaparatov zagotavljajo tudi podporo novima Z telekonverterjema TC-1.4x in TC-2.0x. Nova telekonverterja namreč širita možnosti fotografiranja in videosnemanja s telefoto goriščnicami, začenši s prvim združljivim objektivom Nikkor Z 70-200mm f/2.8 VR S, kasneje pa tudi s številnimi prihodnjimi izmenljivimi objektivi za brezzrcalne fotoaparate Nikon.