Lenovo je danes najavil najnovejše člane prenosnikov v družini ThinkPad. Novinci spadajo v družine T, X in L ter prinašajo nove oblikovne prijeme, inovacije in še višjo kakovost. Osredotočeni na zagotavljanje široke izbire in pametnejše uporabniške izkušnje, prenovljeni modeli iz družine poslovnih prenosnikov ThinkPad nudijo sodobne IT-rešitve z novimi funkcijami za zadovoljevanje potreb in želja končnih uporabnikov. Inovacije v celotni ponudbi vključujejo sodobni način pripravljenosti, vklop z glasovnim ukazom, WiFi 6, zvočno rešitev Dolby Audio™ in Dolby Vision®. Kupci lahko izbirajo med Intel® Core™ vPro® procesorji (1) 10. generacije ali novo generacijo procesorjev AMD RyzenTM 4000 PRO Mobile (2). Lenovo je tako prvi proizvajalec računalnikov, ki je v svoje modele že vgradil procesorje AMD Ryzen™ PRO 4000 Mobile (3).

Najnovejši modeli še krepijo strategijo Lenova, ki želi pametno tehnologijo zagotoviti vsem uporabnikom in poskrbeti, da računalniške tehnologije prinašajo uporabno vrednost. Izboljšano uporabniško izkušnjo zagotavljajo naslednje inovativne funkcije:

  • Modern Standby (4) nudi stalno pripravljenost in povezanost prenosnika (4), podobno kot pri pametnem telefonu, saj sistem v varčnem načinu ohranja vse povezave in opravlja sinhronizacijo. Ob tem je hitro pripravljen na delo, funkcija Wake on Voice (4), ki uporabniku omogoča, da računalnik zbudi z glasovnim ukazom, pa bujenje iz načina stalne pripravljenosti še pospeši.
  • Omrežna vmesnika WiFi 6 (5) in do CAT 16 WWAN (6) zagotavljata super hitre možnosti povezovanja v omrežja, ki poskrbijo za hitrejše prenose podatkov ter bolj učinkovito sodelovanje v oblaku od praktično kjerkoli. WiFi 6 je zasnovan tako, da ohranja optimalne hitrosti povezave v z brezžičnimi omrežji nasičenih okoljih, novi varnostni protokol WPA3 pa nudi dodatno zaščito pred kibernetskimi kriminalci.
  • Nove namenske tipke za komunikacijska opravila še pohitrijo možnost odzivanja na klice.
  • Premijski zasloni ločljivosti 4K (UHD) z matriko OLED in tehnologijo Dolby Vision, ki so na voljo za doplačilo (7), prinašajo izjemno sliko, medtem ko zvočniški sistem Dolby Audio Speaker System na modelih iz družin ThinkPad T in X ter tehnologija Dolby Audio na modelih iz družine L prinašajo boljše zvočne uporabniške izkušnje.
  • ThinkShield varnostne rešitve so še naprej sestavni del prenosnih računalnikov ThinkPad, na voljo je tudi zaščita pred nepooblaščenimi pogledi na zaslon PrivacyGuard ePrivacy ter funkcija PrivacyAlert, ki deluje v navezi z IR-kamero (8). Zaslonka ThinkShutter, ki omogoča popolno prekritje kamere prenosnika in bralniki prstnih odtisov so na voljo na vseh poslovnih modelih prenosnikov.

ThinkPad prenosniki so izdelani za dolgo življenjsko dobo

ThinkPadi že desetletja opravijo vse zahtevne preizkuse vojaškega standarda Mil-Spec (9) in številne kontrole kakovosti vseh kritičnih delov. V zadnjih 15 letih je znamka ThinkPad kakovost svojih prenosnikov izboljšala za kar 73 % in to kljub dejstvu, da danes na letni ravni proda kar 4,5-krat več prenosnikov (10). Lenovo še naprej blesti na tem področju, saj prenosniki ThinkPad prestanejo kar 22 zahtev standarda Mil-Spec (9) in ostaja osredotočen na inovacije v kakovosti in zanesljivosti delovanja, kot je npr. uvedba postopka nizkotemperaturnega spajkanja, ki ga podjetje uporablja že tretje leto.

Premijski poslovni prenosniki – ThinkPad T14, T14s in T15

Najuspešnejši modeli ThinkPad doslej prihajajo iz družine T. 14- in 15-palčni modeli so na voljo s sistemom Windows 10 Pro, poganjajo pa jih procesorji Intel Core vPro 10. generacije (1) ali AMD Ryzen ™ PRO 4000 Mobile procesorji, ki so na voljo v modelih ThinkPad T14s in T14. Najnovejši modeli vključujejo vse novosti, ki bi jih uporabniki pričakovali od vrhunskega prenosnega računalnika. Sodobna pripravljenost, bujenje z zvočnim ukazom, zvočniški sistem Dolby Audio in svetlejši zasloni s tehnologijo Dolby Vision (7) prispevajo k edinstveni izkušnji končnega uporabnika. Dodana je še najsodobnejša povezljivost z WiFi 6 in opcijskim modulom CAT 16 WWAN (6), ki prinaša edinstveno izkušnjo povezljivosti tudi takrat, ko je uporabnik daleč izven pisarne.

Premijska mobilna delovna stroja – ThinkPad X13 in X13 Yoga

Zasnovana sta tako, da odlike družine T prinašata v manjšem in bolj prenosljivem ohišju. Najnovejša člana družine X vključujeta številne novosti pametnih računalnikov. Tako ThinkPad X13 kot X13 Yoga lahko konfigurirate z zaslonom svetilnosti kar 500 cd/m2 in filtrom zasebnosti PrivacyGuard ePrivacy ter funkcijo PrivacyAlert (8), ki uporabnika obvesti, če mu kdo v zaslon gleda preko ramen. Model X13 Yoga vključuje zvočniški sistem Dolby Audio, na voljo pa je tudi z OLED-zaslonom ultra visoke ločljivosti s tehnologijo Dolby Vision. ThinkPad X13 Yoga in X13 imata vgrajene procesorje Intel Core vPro 10. generacije, pri čemer je ThinkPad X13 na voljo tudi s procesorji iz družine AMD Ryzen™ PRO 4000 Mobile.

Učinkovita produktivnost za podjetja vseh velikosti – ThinkPad L14, L15, L13 in L13 Yoga

Poslovni uporabniki, ki iščejo lastnosti ThinkPad in potrebujejo produktivnost, ki temelji na vrednosti, naj razmislijo o modelih ThinkPad L. Prenovljena serija L prinaša tanjše in lažje prenosnike ter zagotavlja funkcije, ki jih uporabniki potrebujejo za učinkovito delo. WiFi 6 (5) in opcijski CAT 9 WWAN (6) vmesnika zagotavljata hitre povezave za brezhibno sodelovanje v oblaku. Nove tipke za poenotene komunikacijske funkcije s hitrim dostopom so na voljo na ThinkPad L14 in L15 ter olajšajo pridružitev ali zapustitev sestankov. Dolby Audio in svetlejši zasloni na dotik omogočajo izboljšano interaktivno izkušnjo, medtem ko lahko uporabniki uživajo v poznavanju sistema Windows 10 Pro s priročnostjo podpore za bralnik prstnih odtisov s strani Windows Hello. ThinkPad L14 in L15 sta na voljo s procesorji Intel Core vPro 10. generacije1 ali procesorji AMD Ryzen ™ PRO 4000 Mobile.

Zanesljiva podpora

Lenovo Premier Support je napredna rešitev za računalniško podporo, zasnovana tako, da ustreza zahtevam strank. Ta storitev poslovnim strankam omogoča, da svoje rutinske naloge za podporo IT-ju preložijo na ekipo tehnikov Lenovo, in sprostijo svoje osebje, ki se lahko nato osredotoči na druge strateške pobude. Tako podjetja povečajo produktivnost končnih uporabnikov in hitreje rešijo težave. Premijska podpora je na voljo v režimu 24/7, vsak dan v letu v več kot sto državah in ponuja celovito podporo strojne in programske opreme, neposreden dostop do elitnih tehnikov in poenostavljeno upravljanje primerov z eno samo kontaktno osebo.

Cene in dobavljivost (11):

Vsi danes najavljeni ThinkPadi bodo na voljo v naslednjem četrtletju, takrat pa bodo znane tudi njihove cene v Sloveniji.

(1) Procesorji Intel® Core™ vPro® 10. generacije bodo na voljo pozneje v 2020.

(2) Procesorji AMD Ryzen™ 4000 PRO Mobile so na voljo v modelih ThinkPad T14s, T14, ThinkPad X13, ThinkPad L14 in L15.

(3) Na podlagi informacij, ki jih je AMD februarja 2020 posredoval o prenosnih računalnikih, ki jih prodajajo večji proizvajalci računalnikov, ki letno izdelajo več kot milijon enot.

(4) Modern Standby je na voljo na vseh modelih ThinkPad T in X. Wake on Voice je za doplačilo na voljo v modelih ThinkPad T in X. Vedno vklopljeni računalnik lahko zahteva ločeno kupljeno povezavo Wi-Fi ali WWAN. Hitrosti povezave se razlikujejo glede na lokacijo, okolje, omrežne pogoje in druge dejavnike.

(5) WiFi 6 je na voljo na vseh modelih ThinkPad.

(6) CAT 16 WWAN je na voljo za doplačilo na vseh modelih ThinkPad T in X, opremljenih s procesorji Intel. CAT 9 WWAN je na voljo za doplačilo na modelih ThinkPad L14 in L15.

(7) Zaslon UHD OLED s thenologijo Dolby Vision je na voljo za doplačilo v modelu ThinkPad X13 Yoga. Zaslon UHD z Dolby Vision je na voljo za doplačilo na vseh modelih ThinkPad T s procesorji Intel.

(8) PrivacyGuard ePrivacy je na voljo za doplačilo na ThinkPad T14s, T14 in X. PrivacyAlert je na voljo na vseh ThinkPad modelih, ki so opremljeni z IR-kamero.

(9) Mil-Spec standardi so opredeljeni s strani ameriškega Ministrstva za obrambo – Lenovo izvaja 12 metod Mil-STD 810G z 22 postopki.

(10) Lenovo interne ocene o popravilih in količini pošiljk.

(11) Cene ne vključujejo davka in ne vključujejo pošiljanja ali možnosti in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila; veljajo dodatni pogoji. Cene preprodajalcev se lahko razlikujejo. Termini in možnosti barv se lahko razlikujejo glede na zemljepis, izdelki pa so na voljo samo na izbranih trgih. Vse ponudbe glede na razpoložljivost. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila spremeni ponudbo, funkcije in specifikacije izdelkov.