Delo od doma je vir mnogih izzivov in kompromisov. Ker smo ljudje prilagodljiva in iznajdljiva bitja, si delovno okolje lahko poustvarimo skoraj kjerkoli.

Prenosniki ThinkBook izhajajo iz tradicije prenosnikov Thinkpadov. Primerni so tako za poslovne uporabnike, pa tudi za domače, ki zahtevajo in cenijo zmogljivost, dolgo avtonomijo delovanja, premijski videz, varnost, pametnejše delo ter številne tehnološke inovacije.

Dizajn, videz in zmogljivost

Začnimo z videzom prenosnikov ThinkBook 15. Ta je moden in vzdržljiv hkrati, tako na videz kot tudi na otip. Ohišje je narejeno iz kombinacije magnezija in aluminija, ki daje prenosniku svojevrstno trdoživost.

ThinkBook 15 ima zelo tanke robove zaslona (prenosniki ThinkBook so “debeli” vsega 18,9 mm; lahek je tudi prenosnik), zato razmerje med ohišjem in 15,6-palčnim zaslonom dosega kar 83 %.

Prenosnik ThinkBook 15 poganja najnovejši procesor Intel Core 10. generacije v navezi z Windows 10 Pro. Procesorji Intel Core 10. generacije zagotavljajo zmogljivost, odzivnost in se s pomočjo umetne inteligence inteligentno prilagajajo posamezni nalogi.

Z Intel® Optane™ pomnilnikom ali pogonom SSD je delovanje prenosnika hitrejše, tako od zagona sistema do odpiranja aplikacij in datotek.

Modern Standby zbudi vaš prenosnik v manj kot 0,5 sekunde in vam omogoča prenašanje e-pošte ter poslušanje glasbe tudi med tem, ko vaš prenosnik spi. V pametni gumb za vklop integriran bralnik prstnih odtisov vam omogoča takojšnjo prijavo v sistem. Čitalnik prstnih odtisov vas prijavi in prižge zaslon s samo enim dotikom – kakor s pametnim telefonom.

Varnost in zasebnost

Deloma smo to področje že zajeli s čitalnikom prstnih odtisov. Kar zadeva zasebnost delovanja, ni nič prepuščeno naključju. Spletna kamera je opremljena z zaslonko ThinkShutter. Ko spletne kamere na primer ne uporabljate, jo lahko zasenčite z zaslonko ThinkShutter.

Pripravljen za delo in zabavo

Prenosniki Thinkbook se ponašajo tudi z odličnimi funkcijami, namenjenimi zabavi. Prenosnik ima vgrajena dva zvočnika Dolby Audio™, ki ustvarita izjemen zvok. Poleg zvoka pa boste uživali tudi v jasni sliki z očarljivimi barvami.