Lexmark, vodilno globalno podjetje na področju rešitev za upodabljanje, je sporočil, da ga je podjetje Quocirca, ki izvaja globalne raziskave na področju tiskanja, ponovno imenovalo za vodilnega ponudnika na področju zagotavljanja varnosti tiskanja.

Quocirca je v svojem poročilu Print Security Landscape 2022 družbo Lexmark ponovno označilo kot vodilnega ponudnika zagotavljanja varnosti tiskanja, in sicer na podlagi njegove močne strateške vizije in celovite ponudbe izdelkov in storitev za zaščito tiskanja. Lexmark je izstopal tudi pri merilih, ki so vključevala znatne naložbe v strojno opremo, rešitve in storitvene portfelje in infrastrukturo ter močno vizijo prihodnje strategije.

“Ponovno priznanje organizacije Quocirca na področju varnosti tiskanja dokazuje Lexmarkovo zavezanost varnosti in praktično vrednost našega pristopa varne zasnove (Secure by Design),” je povedal Brock Saladin, podpredsednik in direktor prodaje v Lexmarku, in dodal: “Veseli smo, da je Quocirca potrdila, da stroka in uporabniki lahko zaupajo tiskalniškim napravam in rešitvam družbe Lexmark.”

V poročilu glede varnosti tiskanja je Quocirca poudarila naslednje Lexmarkove adute:

  • pristop varne zasnove (secure-by-design), pri katerem so v naprave Lexmark vgrajene obsežne varnostne funkcije – vključno s šifrirano in digitalno podpisano strojno programsko opremo, tehnologijo varnega zagona, stalnim varnostnim preverjanjem in privzeto varno strojno programsko opremo;
  • obsežna ponudba profesionalnih storitev, ki strankam pomagajo zagotoviti, da je njihova celotna tiskalniška infrastruktura varna;
  • robustne varnostne ponudbe tiskanja v oblaku, ki so v skladu s standardi SOC2 Type II, ISO 27001 in SSAE 16;
  • obsežen portfelj varnostnih izdelkov in storitev, ki vključuje funkcije, kot so zaznavanje vdorov, Lexmark Secure Document Monitor (LSDM), preprečevanje izgube podatkov in varnost tiskanja v oblaku.

Direktorica organizacije Quocirca Louella Fernandes je dodala: “Lexmark si je prislužil naziv vodilnega ponudnika na področju varnosti tiskanja. Njegov model varnega načrtovanja je dobro uveljavljen v celotnem portfelju strojne opreme in ga dopolnjuje širok nabor varnostnih svetovalnih storitev in robustna ponudba storitev tiskanja v oblaku. Lexmark obravnava potrebe po varnosti tiskanja podjetij vseh velikosti.”